Gå videre til innhold

Nyhet -

Regn i Norge, sol i Tyskland - Kraftkommentar fra LOS Energy

Mens sommeren i Norge regnet bort, måtte tyskerne smøre seg med høy solfaktor. Dette gir også utslag på produksjonsmiksen i Europas største land.

Kraftproduksjonen fra solceller steg med hele syv prosent i sommermånedene sammenliknet med tallene fra i fjor. Solenergi produserte totalt 14,1 TWh i 2014, noe som tilsvarer årsforbruket til fire millioner husstander i Tyskland. Bundesrepublikken er størst på solkraft i Europa, med 39 Gigawatt installert fordelt på 3,5 millioner solcellepaneler.

Fyllingsgrad, terminpriser og spotpriser er som vanlig tema i kraftkommentaren. Grafene som presenteres under sendingen kan du enkelt laste ned.

Related links

Emner

Kontakter

Relatert innhold

  • Sommerens fineste dag

    Etter strømforbruket å dømme var 23. august sommerens fineste dag på Sørlandet. Det var den dagen da husholdningene i landsdelen brukte aller minst strøm. Årets laveste strømforbruk blant LOS’ privatkunder på Agder måles normalt i løpet av sommerferien. I år kom bunn-notering først etter skolestart.

  • Lysning for solenergi i Norge

    Prisen på solceller har stupt de siste årene og forventes å falle videre. Forbered deg på å en fremtid med solceller på taket. Eller kanskje i taket. - Solcelleteknologien har tatt kvantesprang samtidig som prisen på solceller er redusert til en brøkdel. Kombinasjonen gjør at solenergi er i ferd med å bli lønnsomt også i Norge, sier Morten Meier i Sun-Net

  • Solens rike heter Tyskland - Kraftkommentar fra LOS Energy

    I juli ble det for første gang produsert mer solenergi enn kjernekraft i Tyskland. Sommerværet bød på mye sol og en del av kjernekraftproduksjonen er ute til revisjon. Inkludert vindkraften, ble det produsert 10,9 TWh i Tyskland i løpet av juli måned. Dette tilsvarer nesten 10 prosent av Norges årsforbruk av strøm.

  • Juli måned var tidenes varmeste - Kraftkommentar fra LOS Energy

    Selv om sommersola glimtet med sitt fravær her til lands, har verden totalt sett aldri hatt en varmere juli måned. Amerikanske meteorologer (NOAA) begynte med temperaturmålingene allerede i 1881 og forrige varmerekord ble satt i 1998. 30. november møtes klimatoppene i Paris (COP21). Målingene bekrefter økningen av global oppvarming og det blir et stadig større press på å få ned CO2-utslippene.

  • ​​Det grønneste drivstoffet

    I en verden som bygger ut stadig mer fornybar energi, har vi i Norge allerede mer fornybar energi enn vi klarer å bruke. Den grønne overkapasiteten får overraskende konsekvenser. Vi er på vei mot fornybarsamfunnet. Alle land i Europa skal bygge mer fornybart. Danmark ser for seg 100 prosent fornybar energiproduksjon allerede i 2030.