Gå videre til innhold

Blogginnlegg -

Været påvirker strømprisen - Innblikk i kraftforvalternes hverdag

Visste du at kraftforvalterne i LOS Energy forholder seg til 12! værmeldinger daglig? Det er ingen tvil om at været påvirker strømprisen.

- Hver dag kommer det seks ulike værmeldinger, alle i to versjoner, og da er det ikke alltid gitt hvilke prognoser som blir de dominerende, forteller Andreas Myhre, direktør krafthandel i LOS Energy.

Vi anbefaler bedrifter å overlate strøminnkjøpet sitt til oss. Vi forutser når noe skjer. Blant annet tolker vi forløpende ny værinformasjon, fordi været påvirker strømprisen din.

Related links

Emner

Kontakter

Adrian Selberg

Adrian Selberg

Pressekontakt Digital marknadskoordinator Sverige +46 720709639
Kolbjørn Hembre

Kolbjørn Hembre

Pressekontakt Administrerende Direktør Entelios Nordic +47 99530949

Relatert innhold

Mens vi venter på snøsmeltingen

Mens vi venter på snøsmeltingen

Prisen på strøm holder seg stabilt lavt nå om dagen. Årets Skarverenn på Hardangervidda gikk på blå ekstra, og vi venter fortsatt på at snøen skal smelte. Engrosprisen på strøm beveget seg knapt fra mars til april. I gjennomsnitt lå den på 21,1 øre/kWh i Kristiansand i april, ned fra 21,4 øre/kWh i mars.

Enighet om reform av CO2-markedet! - Kraftkommentar fra LOS Energy

Kun formaliteter gjenstår for EU-avtalen om restrukturering av markedet for utslippsrettigheter (CO2-markedet). Enkelte politikere hevder en høyere CO2-pris vil gi økt investeringer i fornybar energi og forskning på karbonfangst og rensning.

Prisfallet på strøm fortsetter

I fronten fortsetter prisfallet også tirsdag. Nye lavtrykk mot helgen og god magasinfylling, er hovedårsaken. ​– Det er varslet lavtrykk igjen mot helgen. Denne helgen var det mye vind som presset prisene, spesielt på kontinentet. Både i Tyskland og Danmark var det negative nattepriser i helgen på grunn av høy vindkraftproduksjon, sier porteføljeforvalter Magnus Lingjærde til Dagens Næringsliv.

Fornybart foran brunkull i Tyskland? - Kraftkommentar fra LOS Energy

Fornybart foran brunkull i Tyskland? - Kraftkommentar fra LOS Energy

​For første gang ser det ut til at tysk sol og vind totalt har produsert mer strøm enn brunkullet i løpet av mai måned. Fornybare energikilder som primærkilde er uvanlig for Tyskland. Vi kan foreløpig ikke si det med sikkerhet fordi tallene vi operere med er basert på prognoser. Likevel reagerer markedet og gir et signal om at prisen skal ned.

Mer varig vær

Mer varig vær

Vi er vant til raskt skiftende vær i Norge. Kanskje har dette formet oss som folk, vår mentalitet. Vi tar lite for gitt. Det foregår nå en stille endring mot en ny form for ekstremvær. Dette gir ikke nødvendigvis enkeltdager med spektakulært vær, men heller en spektakulær varighet av samme vær. Været viser en stadig sterkere tendens til å låse seg fast i samme regime.

Vi reagerer når noe skjer - Innblikk i kraftforvalternes hverdag

I dag er det fire år siden den forferdelige kjernekraftulykken i Japan. Her kan du se hvordan vår direktør for kraftforvaltning reagerte når bildene begynte å rulle over skjermene på kontoret. - På morgenen en marsdag i 2011 står jeg her på jobb og ser en bølge som rullet innover åkerlandskapet et sted i verden. Få minutter etterpå var vi enige om at dette var dramatisk.

Her er forklaringen på hvorfor uværet  "Petra" gir flom i mange elver

Her er forklaringen på hvorfor uværet "Petra" gir flom i mange elver

Uopphørlig regn har mettet bakken i store deler av Sør Norge. Det tar derfor kort tid fra regnet kommer ned, til det gir press i elvene. Mange vannmagasiner er allerede fulle og kraftprodusentene har ingen mulighet til å holde igjen vannet. Mye vann i elevene fører dessverre til skadeflom nedover i vassdragene.

– Spektakulært stabilt vær

– Spektakulært stabilt vær

Det foregår en stille endring mot en ny type ekstremvær, ifølge meteorolog Tarjei Breiteig. Nemlig at været holder seg stabilt i lange perioder om gangen.

Fem år siden Fukushima. Hva nå med kjernekraft i Japan?

Fem år siden Fukushima. Hva nå med kjernekraft i Japan?

​I dag er det fem år siden den forferdelige kjernekraftulykken i Japan. 11. mars 2011 rullet en flodbølge innover åkerlandskapet på øya i Stillehavet. Bølgen satte kjernekraftverket Fukushima ute av drift og Japan stengte ned nesten alle sine kjernekraftverk. Før ulykken bestod kraftproduksjonen av 60 prosent fossil, 30 prosent kjernekraft og kun 10 prosent fornybar.

Relaterte events

Andreas Myhre gjest hos Økonominyhetene på HegnarTV

Dato 17. november 2015 15:25 – 16. november 2015 16:05

Sted Hegnar TV