Gå videre til innhold

Video -

Vi reagerer når noe skjer fordi dette påvirker din strømpris.

- På morgenen en marsdag i 2011 står jeg her på jobb og ser en bølge som rullet innover åkerlandskapet et sted i verden. Få minutter etterpå var vi enige om at dette var dramatisk. Bølgen satte kjernekraftverket Fukushima ute av drift og Japan stengte ned nesten alle sine kjernekraftverk.
go to media item
Lisens:
Creative Commons navngivelse
Med en Creative Commons-lisens, bevarer du din opphavsrett, men tillater andre personer å kopiere og spre ditt verk forutsatt at de navngir deg som opphavsperson. Du tillater andre å kopiere, distribuere, vise, skrive ut og fremføre verket/frembringelsen, samt å lage bearbeidelser basert på dette.
Filformat:
.mp4
Lengde:
1:00
Last ned

Emner

Kontakter

Adrian Selberg

Adrian Selberg

Pressekontakt Digital marknadskoordinator Sverige +46 720709639
Kolbjørn Hembre

Kolbjørn Hembre

Pressekontakt Administrerende Direktør Entelios Nordic +47 99530949

Relatert innhold

​Lenge leve kjernekraften!

Sverige har en lang kjernekrafthistorie og sektoren har over tid levert en stor andel av svenskenes strømforbruk. Hør mer om kjernekraftens fremtid i ukens kraftkommentar med porteføljeforvalter Magnus Lingjærde.

Andreas Myhre er gjest hos Trygve Hegnar

Andreas Myhre, leder krafthandel i LOS Energy, kjenner strømmarkedet ut og inn. Onsdag 25. mars var Andreas gjest hos Trygve Hegnar i Økonominyhetene på HegnarTV.

– Spektakulært stabilt vær

– Spektakulært stabilt vær

Det foregår en stille endring mot en ny type ekstremvær, ifølge meteorolog Tarjei Breiteig. Nemlig at været holder seg stabilt i lange perioder om gangen.

Fem år siden Fukushima. Hva nå med kjernekraft i Japan?

Fem år siden Fukushima. Hva nå med kjernekraft i Japan?

​I dag er det fem år siden den forferdelige kjernekraftulykken i Japan. 11. mars 2011 rullet en flodbølge innover åkerlandskapet på øya i Stillehavet. Bølgen satte kjernekraftverket Fukushima ute av drift og Japan stengte ned nesten alle sine kjernekraftverk. Før ulykken bestod kraftproduksjonen av 60 prosent fossil, 30 prosent kjernekraft og kun 10 prosent fornybar.