Været lurte alle - igjen
Varmerekorder i februar gir et unormalt stort fall i strømprisen. Men det høye utgangspunktet fra januar gjør at den likevel lander høyere enn snittet.
Varmerekorder i februar gir et unormalt stort fall i strømprisen. Men det høye utgangspunktet fra januar gjør at den likevel lander høyere enn snittet.
Norden har for tiden underskudd i ressurssituasjonen, noe som gjør oss enda mer avhengig av utveksling med landene rundt Norden.
Strømprisene fortsetter nedover, den siste uken har spotprisen falt ytterligere fem prosent.
Strømprisen faller videre og nærmer seg nå mer normale nivåer for årstiden.
Å kunne "spå" været høres nesten utrolig ut, noe det kanskje også er.
Vi er i vekst og har derfor tilført nye krefter i front, forteller administrerende direktør i Entelios Nordic, Atle Knudsen.
Strømprisen har vært stigende en god stund – ja løfter vi blikket litt, så har den steget siden sommeren 2015. Det har ikke manglet på årsaker til prisoppgangen, alt fra ekstrem tørke, til rekordpriser på energi internasjonalt. Kan det se ut til å snu her?
Strømprisen fortsatte oppover også i januar. Lite snø i fjellet og høye priser på tysk kullkraft er to av forklaringene.
Store bevegelser i kraftmarkedet den siste tiden kan i stor grad forklares med endringer i råvareprisene.
Siden forrige uke har vi ikke sett noen helt store nyheter i kraftmarkedet. Både spotprisen og terminprisene har beveget seg moderat.
Vi har lagt bak oss et strøm-år som har satt flere rekorder.
Sist fredag ble det satt ny kraftproduksjonsrekord i Norge. Statnett kunne rapportere at den gamle rekorden fra 2016 ble slått mellom klokken 8 og 9 fredag morgen.